A debutat campania de conștientizare în rândul elevilor brașoveni a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor

Astăzi, la Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch”, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat – alături de inspectorul școlar general al IȘJ Brașov, Ovidiu Florin Tripșa, și de echipa Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov, condusă de comisar-șef de poliție Laura Pișcociu – la debutul campaniei de conștientizare în rândul elevilor a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor.
Campania reprezintă un proiect-pilot inițiat de prefectul Mihai Cătălin Văsii și se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov, Inspectoratul de Poliție Județean – Biroul Siguranță Școlară, Consiliul Județean al Elevilor și Comitetul Județean al Părinților.
Campania se desfășoară prin intermediul platformei digitale a Inspectoratului Școlar Județean și, în primul an, se adresează elevilor din clasele a V-a și a IX-a, fiind vizate peste 400 de clase ce grupează aproximativ 15.000 de elevi din județul Brașov.
„ Este un proiect pe care l-am pregătit împreună cu partenerii și le mulțumesc pentru deschidere și implicare. Principalul scop este să construim o relație bazată pe încredere între elevi și cei care îi consiliază, astfel încât, atunci când este nevoie, elevii să nu ezite să se adreseze pentru ajutor, susținere, îndrumare, unor oameni pe care îi cunosc și pe care știu că pot conta. Consilierea se va desfășura pe durata întregului an școlar, lunar, în cadrul unei ore de dirigenție, în toate cele peste 400 de clase vizate. După acest prim an vom face o evaluare a proiectului și dacă vom constata că se impune, îl vom extinde și la alte clase. Este un proiect în care cred foarte mult și sunt convins că va avea rezultate concrete”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.