A debutat cel de-al doilea an al proiectului inițiat de prefectul Mihai Cătălin Văsii, privind conștientizarea în rândul elevilor a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi, la Centrul Cultural „Stefan Ludwig Roth” din Prejmer, la deschiderea primului modul din acest an școlar al proiectului-pilot pe care l-a inițiat anul trecut, vizând derularea unei campanii de conștientizare în rândul elevilor a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor.
Au fost, de asemenea, alături de elevi inspectorul școlar general al județului Brașov, Ovidiu Florin Tripșa, șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, comisar-șef de Poliție Laura Pișcociu, și comisar-șef de Poliție Paul Gheorghe, din cadrul aceleiași instituții.

Activitatea de astăzi s-a desfășurat în format hibrid (cu prezență fizică la Centrul Cultural „Stefan Ludwig Roth” din Prejmer și online la clase din alte școli din județ), beneficiind de platforma digitală a Inspectoratului Școlar Județean.

„Este cel de-al doilea an în care derulăm acest proiect-pilot, care se adresează deocamdată elevilor din clasele a V-a și a IX-a ai unităților de învățământ preuniversitar din județ. Anul școlar trecut, primul al proiectului, au beneficiat de consiliere peste 15.000 de elevi. Evaluarea pe care am făcut-o după primul an, împreună cu partenerii, cărora le mulțumesc și pe această cale, a fost una pozitivă și sperăm să putem extinde proiectul și la alte clase, astfel încât să ajungem la cât mai mulți elevi. Mizăm, de asemenea, pe sprijin din partea cadrelor didactice, consilierilor școlari și, nu în ultimul rând, din partea părinților, pentru a reuși să atingem obiectivele pe care ni le-am propus”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.