Amplă acțiune de ecologizare a fondului forestier limitrof DN73A, pe tronsonul Predeal-Râșnov.

Instituția Prefectului Județul Brașov a organizat astăzi, 22 iunie 2022, o amplă acțiune de ecologizare a fondului forestier național limitrof DN 73A, pe tronsonul Predeal-Râșnov.
Scopul acestui demers a fost de a contribui la rezolvarea unei probleme grave ce afectează mediul înconjurător, respectiv depozitarea ilegală de deșeuri. De asemenea, reprezintă o acțiune de conștientizare a problematicii de mediu, în condițiile în care intervenția umană distructivă pune în pericol ecosistemul montan.
S-au alăturat acțiunii de ecologizare reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Direcției Silvice Brașov, Serviciului Teritorial Brașov al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Primăriei Orașului Predeal, Primăriei Orașului Râșnov, Ocolului Silvic Brașov RA, Ocolului Silvic al Orașului Râșnov RA, Poliției Orașului Râșnov și Poliției Orașului Predeal.
Au participat peste 100 de persoane, care au colectat, numai în prima oră, peste 400 de saci de deșeuri diverse (PET-uri, sticle, pungi, doze, bidoane, lăzi, ambalaje de carton, electrocasnice, bucați de mobilier etc.), precum și anvelope uzate, de diferite dimensiuni. La final, numărul de saci cu deșeuri colectate a depășit 1.000.
„Am organizat această acțiune pe un traseu foarte frecventat, atât pentru a colecta deșeurile pe care le aruncă cei care trec pe aici cu autovehiculele, cât și pentru a trage un semnal de alarmă pentru persoanele ce încă nu înțeleg sau ignoră importanța pe care o are menținerea unui mediu curat. Până la urmă, depinde de cât este de responsabil fiecare, pentru că putem organiza astfel de acțiuni de ecologizare în mod frecvent, dar ideea este să nu ajungem să le facem, adică oamenii să înțeleagă și să nu mai arunce deșeuri în afara locurilor special amenajate”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.