Aplicatie online pentru a verifica in timp real statusul cererii de emitere a pasaportului electronic.

Pentru a oferi servicii publice de calitate, in beneficiul cetateanului roman, va informam ca specialistii IT din cadrul Directiei Generale de Pasapoarte au dezvoltat o aplicatie online prin care se ofera posibilitatea cetatenilor de a verifica in timp real statusul cererii de emitere a pasaportului electronic.
Link-ul va fi disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, pe site-ul oficial al Directiei Generale de pasapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro precum si pe site-urile Institutiilor Prefectului, avand ca si criteriu de cautare numarul de cerere sau ultimele 8 caractere din CNP si data depunerii cererii. La depunerea cererii, solicitantii de pasapoarte electronice vor fi informati cu privire la cele doua criterii de cautare, cu mentiunea ca numarul de cerere il pot obtine de pe formular, la momentul semnarii acestuia.
Prin intermediul acestei aplicatii, cetateanul poate vizualiza cand ajunge pasaportul in ghiseu si se poate prezenta in vederea ridicarii acestuia.
De asemenea reamintim modificarea importanta intervenita in legislatie referitoare la pasapoartele simple temporare, care se vor elibera in acelasi termen prevazut pentru eliberarea pasaportului simplu electronic;
Legiuitorul a prevazut si posibilitatea eliberarii pasaportului simplu temporar in termen de cel mult 3 zile lucratoare de la data depunerii cererii atunci cand:
in situatii OBIECTIVE in care, din motive de SANATATE,FAMILIALE sau PROFESIONALE, este necesara si urgenta prezenta persoanei pe teritoriul altui stat si nu exista timpul necesar pentru emiterea pasaportului simplu electronic.
In schimb, aceste situatii obiective trebuie dovedite, dupa caz, cu documente care sa ateste motivele de SANATATE, FAMILIALE sau PROFESIONALE care determina necesitatea si urgenta deplasarii persoanei in strainatate.
Pentru toate aceste motive invitam cetatenii, inca o data, sa obtina informatiile pertinente si documentele de calatorie din timp.