Au început controalele la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora

Astăzi a fost emis Ordinul prefectului județului Brașov privind constituirea Comisiei de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL).
Ordinul a fost emis în executarea dispoziției prim-ministrului referitoare la efectuarea de verificări pentru identificarea problemelor existente la nivelul instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și având în vedere Ordinul Viceprim-ministrului, Ministrul Afacerilor Interne nr. 133 din 29.08.2023, privind dispunerea de măsuri organizatorice și de coordonare pentru eficientizarea acțiunilor de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL.
Comisia de control este formată din reprezentanții următoarelor instituții:
– Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR)
– Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat S.A.
– Autoritatea Rutieră Română
– Comisariatul Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu
– Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – Inspectoratul Teritorial nr. 8
– Agenția pentru Protecţia Mediului Brașov
– Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Antifraudă Fiscală Sibiu
– Direcția Regională Vamală Brașov – Biroul Vamal de Interior Brașov
– Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov
– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al Județului Braşov
– Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.
Începând cu data de astăzi și până în 31.10.2023 Comisia va efectua acțiuni de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat.
Rezultatele acțiunilor de control vor fi centralizate de Instituția Prefectului Județul Brașov și transmise Ministerului Afacerilor Interne.
Tot astăzi, subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu au convocat o întâlnire cu conducerile instituțiilor reprezentate în Comisia de control, pentru a discuta chestiuni organizatorice referitoare la acțiunea de control a instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, pe raza județului Brașov.
Controalele au fost deja începute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al Județului Braşov, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov și Comisariatul Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu.