Campanie antidrog în peste 400 de clase din școlile județului Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a organizat astăzi o conferință de presă pentru a prezenta proiectul-pilot pe care l-a inițiat, vizând organizarea, începând cu viitorul an școlar, a unei campanii de conștientizare în rândul elevilor a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor.

Proiectul se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov, Inspectoratul de Poliție Județean – Biroul Siguranță Școlară, Consiliul Județean al Elevilor și Comitetul Județean al Părinților.

Campania se va desfășura prin intermediul platformei digitale a Inspectoratului Școlar Județean și, în prima fază, se va adresa elevilor din clasele a V-a și a IX-a, fiind vizate peste 400 de clase ce grupează aproximativ 15.000 de elevi din județul nostru.

„Este un proiect pe care încă din anul 2020 mi-am propus să-l materializez, dar din cauza pandemiei nu am reușit. Însă l-am pregătit, am reușit să capacitez partenerii, cărora le mulțumesc, și, cu ajutorul lor, putem derula acest proiect începând cu anul școlar 2022-2023. La sugestia partenerilor, Consiliul Județean al Elevilor a propus și o denumire pentru proiect – «Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!».  Consilierea de va face de specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov, interesul fiind să avem o frecvență bună a abordării temelor, pentru a se construi o relație bazată pe încredere între elevi și cei care îi consiliază. Consilierea se va desfășura lunar, pe durata întregului an școlar, în cadrul unei ore de dirigenție, în toate cele peste 400 de clase vizate. Temele vor fi alese în principal de specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov, dar vor colabora în această privință cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor. După primul an vom face o evaluare a proiectului și dacă vom constata că se impune, îl vom extinde și la alte clase”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.