Caravana Culturii Concurenței – la Brașov

Instituția Prefectului Județul Brașov a fost astăzi gazda Caravanei Culturii Concurenței, eveniment organizat de Consiliul Concurenței pentru diseminarea culturii concurenței și analizarea mediului concurențial din Regiunea Centru.
Evenimentul a cuprins o conferință de presă, în cadrul căreia au răspuns întrebărilor jurnaliștilor vicepreședintele Consiliului Concurenței, Dan Virgil Pascu, consilierul de concurență Gyerko Laszlo, directorul general al Consiliului Concurenței, Daniela Bădilă, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean Brașov, Constantin Todorică Șerban, și viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu. Printre subiectele abordate s-au numărat cele privind cazuistica recentă a Consiliului Concurenței, aspecte de de natură concurențială privind asociațiile de întreprinderi, posibilitatea accesării unui ajutor de minimis de către Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.
A urmat o conferință de diseminare a culturii concurenței pentru reprezentanții administrației publice locale din Regiunea Centru, temele prezentate fiind „Protejarea unui mediu concurențial în achizițiile publice – limitele competențelor Consiliului Concurenței” și „Contribuția ajutorului de stat la dezvoltarea României – realități și perspective”.
Prefectul Mihai Cătălin Văsii: „Caravana Concurenței este eveniment pe care îl consider în egală măsură important și necesar, un câștig cert pentru județul Brașov și pentru întreaga Regiune Centru. Salut deschiderea de care dă dovadă Consiliul Concurenței, pentru că promovarea culturii concurenţei răspunde unei nevoi sociale și economice și contribuie la dezvoltarea unei competiţii sănătoase. Iar o competiție sănătoasă, principială, corectă constituie baza economiei de piață și de pe urma acesteia au de câștigat și statul, și mediul de afaceri, și consumatorii. Un mediu concurențial transparent și nediscriminatoriu este esențial pentru dezvoltarea economică și, deci, pentru creșterea standardului de viață al cetățenilor”.