Ceremonial militar și religios la Monumentul eroilor „Crucea Caraiman”

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și subprefectul Lucian Pătrașcu au răspuns astăzi, în ziua sărbătorii creștine a Înălțării Sfintei Cruci, invitației de a participa la ceremonialul militar și religios organizat de Ministerul Apărării Naționale la Monumentul eroilor „Crucea Caraiman”, dedicat omagierii eroilor români care s-au jertfit pentru țară în Primul Război Mondial.
Ministerul Apărării Naționale a derulat, în perioada 2016-2022, proiectul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor „Crucea Caraiman)”, în spiritul respectului față de istoria și tradițiile militare românești și pentru omagierea militarilor și civililor care în momente dramatice ale istoriei și-au făcut datoria față de patrie.
„A fost o onoare să particip la acest eveniment și țin să mulțumesc Ministerului Apărării Naționale pentru invitație. Cred cu tărie că și cinstirea eroilor dă măsura măreției unui neam, iar a omagia memoria celor care s-au jertfit pentru idealurile noastre naționale este datoria fiecăruia dintre noi. Și, mai ales în aceste vremuri tulburi pe care le trăim, cu un război în vecinătatea noastră, se cuvine să ne inspire exemplul eroilor noștri, de patriotism, curaj, solidaritate și devotament”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.