Ceremonie dedicată Zilei Armatei României

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și subprefectul Lucian Pătrașcu au participat la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Armatei României.
Ceremonia a fost organizată de Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov în Piața Unirii din municipiul Brașov și s-a bucurat de prezența comandantului Garnizoanei Brașov, general de flotilă aeriană Marius Șerbeszki, a președintelui Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, a primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, a comandanților de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, a unor veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și a publicului.
Ceremonia a debutat cu întâmpinarea persoanei oficiale – prefectul județului -, salutul drapelului de luptă și intonarea Imnului Național al României. După oficierea serviciului religios, comandantul Garnizoanei Brașov a dat citire mesajului ministrului Apărării Naționale, Angel Tâlvăr, iar prefectul județului a susținut o alocuțiune dedicată evenimentului.
Alocuțiunea prefectului Mihai Cătălin Văsii: „Sărbătorim astăzi Armata României, într-o zi aleasă pentru a marca un moment de referință din istoria noastră: în 25 octombrie 1944, Armata Regală Română a eliberat ultimele localități din Transilvania care se aflau sub ocupație străină, în urma Bătăliei de la Carei.
Sărbătorind Armata, sărbătorim unul dintre pilonii pe care se sprijină statul și, deloc întâmplător, una dintre instituțiile în care noi, românii, avem cea mai mare încredere și de care suntem mândri. Sărbătorim eroii căzuți în lupta pentru independența, libertatea și suveranitatea țării, veteranii de război și familiile acestora, pe toți militarii de ieri și de azi care au slujit și slujesc patria și neamul românesc.
Modul exemplar în care militarii români și-au făcut datoria în teatrele de operații, contribuind la eforturile de menținere a păcii, precum și în exercițiile militare alături de aliații noștri a adus respect și apreciere pentru România atât în cadrul NATO, cât și al altor structuri internaționale.
Contextul de securitate actual este unul extrem de tensionat pe plan mondial, fiind marcat de conflicte majore. Unul dintre acestea se desfășoară chiar lângă noi – agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Celălalt a izbucnit în Orientul Mijlociu, după atacul Hamas împotriva Israelului, având consecințe la nivel global. Tensiuni sunt, însă, și în Balcani, și în alte zone de pe planetă.
În acest context, cu evoluții deseori imprevizibile și cu riscuri diverse, rolul armatei, ca garant al suveranității independenței și unității statului român este de o importanță crucială.
Iar județul Brașov are un loc deosebit în arhitectura de securitate a României și a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, prin prezența aici a Grupului de Luptă Avansat Consolidat al NATO în România, precum și a altor capabilități militare. 
Acum, la ceas aniversar, prezint omagiul meu militarilor din județul Brașov și din întreaga Armată a României, veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă şi în retragere, precum și memoriei eroilor care s-au jertfit pe câmpul de onoare pentru neatârnarea țării. 
În numele meu și al Instituției Prefectului, urez «La mulți ani!» Armatei României și militarilor ei din toate armele!”   
Ceremonia s-a încheiat prin depunerea de coroane și jerbe de flori, urmată de defilarea detașamentului de militari.