Ceremonie militară și religioasă dedicată Zilei Eroilor

Subprefectul județului Brașov, d-na Ariana-Oana Bucur, a participat astăzi, 13 iunie 2024, la ceremonia militară și religioasă organizată de Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov cu ocazia Zilei Eroilor.
La evenimentul care a avut loc în Piața Unirii din municipiul Brașov au fost prezenți, de asemenea, președintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Brașov, ai marilor unități și unități din Garnizoana Brașov, reprezentanți ai altor instituții publice din județul Brașov, cadre militare în rezervă și în retragere, public.
În alocuțiunea rostită cu acest prilej, d-na subprefect Ariana-Oana Bucur a evidențiat faptul că „la praznicul Înălțării Domnului ne reunim inimile pline de recunoștință pentru a sărbători Ziua Eroilor, un moment solemn și sacru în care ne aducem aminte de cei care și-au sacrificat viața pentru libertatea și demnitatea noastră. Această ceremonie de cinstire și comemorare, cu profund respect și admirație, o datorăm eroilor neamului românesc din toate timpurile și din toate locurile, eroi care au luptat și au căzut pentru apărarea țării, pentru păstrarea credinței și pentru un viitor mai bun.
Eroii noștri, fie că vorbim despre cei care s-au jertfit pe câmpul de luptă, fie despre cei martirizați în închisori și lagăre de detenție, ne-au lăsat o moștenire de curaj și devotament față de idealurile naționale.
Ziua Eroilor este, totodată, un prilej de reflecție asupra valorilor pentru care au luptat: libertate, demnitate, unitate și credință. Ei ne-au arătat că sacrificiul și dăruirea nu sunt doar cuvinte, ci fapte care pot schimba cursul istoriei. Prin jertfa lor, au demonstrat că iubirea de țară și solidaritatea sunt fundamentale pentru o națiune puternică și unită.
Astăzi, mai mult ca oricând, avem datoria de a păstra vie memoria eroilor noștri și de a le onora sacrificiul prin faptele și atitudinile noastre. Este responsabilitatea noastră să educăm tinerele generații în spiritul valorilor pentru care ei au luptat, să le insuflăm respectul pentru trecut și dorința de a construi un viitor demn de moștenirea primită. Trebuie să fim conștienți că libertatea și pacea de care ne bucurăm astăzi, sunt rezultatul sacrificiului suprem al eroilor noștri. Să le onorăm memoria prin respect, recunoștință și angajamentul de a fi cetățeni responsabili și implicați. Fie ca exemplul lor să ne inspire și să ne călăuzească în toate acțiunile noastre.
Glorie eternă eroilor neamului românesc!
Hristos s-a Înălțat!”.
Evenimentul din Piața Unirii s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori și cu defilarea detașamentului de militari.
Depuneri de coroane și jerbe de flori au avut loc, de asemenea, la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, la Monumentul Eroilor din Bartolomeu și la Cimitirul Militar Șprenghi.