Conferință privind oportunitățile de finanțare europeană pentru mediul de afaceri

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi, alături de președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, de senatorul Mihail Veștea, de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu, și de președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea, la prima sesiune – dedicată mediului de afaceri – a conferinței „Finanțări europene 2021-2027. Împreună dezvoltăm regiunea”.

Evenimentul este organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, Consiliul Județean Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov.

În contextul aprobării de către Comisia Europeană a Programului „Regiunea Centru 2021-2027” în data de 26 octombrie 2022, scopul acestei conferințe este de a informa potențialii beneficiari asupra proiectelor finanțabile, oportunităților oferite de acest program, condițiilor de accesare a fondurilor, calendarului lansării apelurilor, dar și asupra altor posibilități de finanțare disponibile prin intermediul politicii de coeziune la nivelul României.

Sumele alocate dezvoltării Regiunii Centru în perioada de programare 2021-2027 se ridică la peste 1,4 miliarde de euro.