Deschiderea anului universitar la Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi la ceremonia deschiderii noului an universitar la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, la invitația comandantului acestei unități de învățământ, general de flotilă aeriană conf. univ. dr. Marius Șerbeszki.
La eveninment au luat de asemenea parte șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent dr. Viorel Pană, președintele Consiliului Județean Brașov, Constantin Todorică Șerban, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov și reprezentanți ai unor instituții publice din județ.
Prefectul Mihai Cătălin Văsii a participat apoi, alături de subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu, la festivitatea deschiderii noului an universitar la Universitatea „Transilvania”.
Cu acest prilej, prefectul județului a rostit o alocuțiune din care cităm:
„Sunt onorat să mă aflu alături de dumneavoastră astăzi, la acest eveniment deosebit de important atât pentru Universitatea Transilvania, cât și pentru întreaga comunitate a județului Brașov. Și aceasta, pentru că Universitatea Transilvania este unul dintre reperele comunității noastre, ba chiar unul dintre simbolurile cu care ne mândrim. Este cea mai mare și mai performantă instituție de învățământ superior din Regiunea Centru, se află în topul național al instituțiilor de profil, are cea mai mare creștere a vizibilității în clasamentele internaționale. Și, la fel de important, este foarte implicată în viața comunității brașovene.
Vă mărturisesc că de fiecare dată când particip la festivitatea de deschidere a anului universitar mă încearcă aceeași emoție pe care o aveam ca student.
Cu această emoție, permiteți-mi, vă rog, să transmit gândurile mele bune cadrelor didactice ale acestei universități. Vă doresc sănătate și putere de muncă, pentru a continua să vă îndepliniți cu același succes rolul de far călăuzitor al tinerilor pe care îi îndrumați pe calea cunoașterii.
Dragi studenți!
Vă rog să fiți conștienți de faptul că a studia aici, la Universitatea Transilvania, reprezintă o mândrie, dar și o responsabilitate. Aici vi se oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a reuși. Profitați de această șansă! Învățați, respectați-vă profesorii, colegii și nu uitați că și dumneavoastră aveți de apărat prestigiul acestei instituții. Numai astfel veți putea confirma speranțele pe care familiile și le pun în dumneavoastră.
Vă urez spor la învățătură și un an plin de reușite. Și nu uitați să vă bucurați de studenție!”