E.S. dl. Reuven Azar, ambasadorul Statului Israel în România, a vizitat Brașovul

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și vicepreședintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, au primit astăzi, la sediul Instituției Prefectului, vizita E.S. D-lui Reuven Azar, ambasadorul Statului Israel în România, care a fost însoțit de dl. Andrei Alexandru Scheindt, ofițer comercial în cadrul ambasadei.
Discuțiile s-au axat pe domenii diverse, între care turismul, prefectul Mihai Cătălin Văsii informându-l pe înaltul oaspete că Israelul ocupă locul al II-lea în privința numărului de turiști sosiți în județul Brașov anul acesta, după Republica Moldova. E.S. dl. ambasador și-a exprimat speranța unei legături aeriene directe între Brașov și Israel, profitând de deschiderea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, și a afirmat că țara sa are potențial de a asigura un flux de turiști în județul nostru pe tot parcursul anului. „Pentru aceasta, însă, este nevoie de implicarea și colaborarea tuturor «actorilor», respectiv a autorităților locale brașovene, administratorului Aeroportului, tour-operatorilor și companiei/companiilor aviatice”, a precizat Excelența Sa.
Alte subiecte discutate au vizat posibilitățile investiționale în domeniul energiei, investițiile tip greenfield, cooperarea în domeniul actului medical și în cel al soluțiilor de modernizare a sistemului sanitar, managementul sistemelor de apă, soluții privind accesibilitatea și conceptul smart city.