Întâlnire cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din județ

Prefectul Mihai Cătălin Văsii și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Ovidiu Florin Tripșa, au convocat astăzi o întâlnire cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din județ.
La întâlnirea organizată la Centrul Cultural Reduta au participat, de asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul Siguranță Școlară, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională.
Prefectul Mihai Cătălin Văsii le-a amintit directorilor unităților de învățământ preuniversitar din județ faptul că de anul școlar trecut Instituția Prefectului derulează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și cu alte instituții, un proiect de conștientizare în rândul elevilor a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor.
„Din păcate, a fost nevoie de un eveniment tragic pentru ca pe prima pagină a agendei publice la nivel național să fie pus acest flagel care afectează tinerii. A fost și încă este multă emoție, multă dorință de implicare, multe inițiative – mai bune sau mai puțin bune. Este lăudabilă această emulație, dar cred că lucrurile trebuie făcute într-un cadru organizat, bazându-ne pe specialiști în domeniu și într-un mod în care să avem continuitate – pentru că doar un val al emoției și implicării publice nu este suficient – și să obținem rezultate. În primul an în care s-a desfășurat proiectul pe care eu l-am inițiat, rezultatele ne spun că peste 15.000 de elevi din județul Brașov au beneficiat de sfaturile și consilierea specialiștilor. Vrem să continuăm acest proiect, însă doar în parteneriat cu dumneavoastră, de aceea rugămintea mea este să ne fiți în continuare alături, pentru că numai împreună – instituții, cadre didactice, părinți, elevi – putem face ca acțiunea noastră să aibă un rezultat pozitiv. Avem deja un feedback de la o parte din dumneavoastră, dar avem nevoie să ne spuneți cum vedeți, concret, acest parteneriat, cum evaluați derularea acestui proiect și ce propuneri aveți pentru cel de-al doilea an de implementare. De asemenea, după cum știți, am inițiat, împreună cu Centrul Regional Brașov al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, o campanie de prevenire a traficului de minori și a pornografiei infantile. Vă adresez rugămintea de a ne fi alături și de a ne sprijini și în această campanie, în care am făcut niște pași importanți, dar lucrurile trebuie continuate pentru a ajunge la rezultatele scontate. Cred că nimeni nu își dorește o tragedie și în această privință pentru a crește nivelul de implicare în lupta contra acestui fenomen”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.