Întâlnire cu reprezentanții sistemului de sănătate din județul Brașov

Instituția Prefectului Județul Brașov a fost astăzi gazda unei întâlniri a președintelui Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, dr. Nelu Tătaru, și a deputatului brașovean dr. Cristina Vecerdi, membru al aceleiași comisii, cu reprezentanți ai sistemului de sănătate din județul Brașov.
La întâlnire au participat, de asemenea, președintele Consiliului Județean Brașov, Constantin Todorică Șerban, manageri de unități spitalicești din județ, medici din aceste unități, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Brașov, Colegiului Medicilor, Colegiului Farmaciștilor, Asociației Profesionale a Medicilor de Familie Brașov 2008, Patronatului Medicilor de Familie ș.a.
Dr. Nelu Tătaru: „Am dorit să avem întâlnire informală, o discuție profesională cu colegii din sistemul de sănătate brașovean, pentru a afla ce probleme specifice au, la ce propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ se gândesc, cum decurge colaborarea dintre ei. Le-am prezentat și proiectele legislative la care lucrăm noi și ce demersuri facem pentru elaborarea și promovarea unor propuneri sau modificări legislative, astfel încât să mai rezolvăm cât putem din problemele sistemice. Chiar dacă multe dintre problemele expuse le cunoaștem și eu, și d-na dr. Vecerdi, o discuție colegială este întotdeauna binevenită, mai ales că toți cei cu care ne-am întâlnit astăzi au fost foarte deschiși și au spus, fără rețineri, tot ce au avut pe suflet”.
Dr. Cristina Vecerdi: „Am ținut mult să avem această discuție și îi mulțumesc d-lui dr. Nelu Tătaru pentru disponibilitatea pe care a manifestat-o și de această dată, ca întotdeauna. Consider că este necesar ca vocea profesioniștilor în sănătate din județul nostru să se facă auzită cât mai des, iar Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților este foarte importantă, dat fiind că această Cameră este cea decizională în privința adoptării legislației în domeniul sănătății”.
Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii: „M-am bucurat să-l revăd pe dl dr. Nelu Tătaru, cel care, în perioada în care a fost ministru al Sănătății, ne-a ajutat atât de mult să gestionăm pandemia de COVID-19 la nivelul județului Brașov. Împreună cu d-na dr. Andrea Neculau, pe atunci director executiv al DSP Brașov, cu managerii și directorii medicali ai spitalelor din județ, cu personalul medical și cu celelelate forțe care au fost implicate și au colaborat în lupta cu pandemia și cărora le mulțumesc și pe această cale, cred că ne-am făcut datoria. Și n-o spun doar eu: o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății, care a efectuat o vizită de documentare și evaluare în județul nostru în noiembrie 2021 a concluzionat că Brașovul este un exemplul de bune practici în gestionarea pandemiei. Discuțiile de astăzi au fost mai mult decât binevenite, a fost într-adevăr un dialog sincer, deschis și constructiv”.