Întâlnire de lucru cu reprezentanții sistemului sanitar din județul Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat astăzi o întâlnire de lucru la care au mai participat subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu, directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Brașov, Ancuța Daisa, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, Claudia Bularca, directorul executiv al Direcției de sănătate și asistență medicală din Consiliul Județean Brașov, Adelina Văsioiu, manageri și alți reprezentanți ai unităților sanitare cu paturi din județ.
Temele întâlnirii au fost actualizarea Planului județean de reziliență a rețelei sanitare, având în vedere evoluția COVID-19 în județul Brașov, aspecte privind structura unităților spitalicești de stat din județ, precum și problematica legată de finanțarea sistemului sanitar brașovean prin Casa de Asigurări de Sănătate, având în vedere că în data de 30 septembrie a.c. se încheie perioada tranzitorie de după starea de alertă, stabilită prin Ordonanța de Urgență nr. 44/2022, iar sistemul de decontare a serviciilor medicale va suferi unele modificări.
În acest moment, numărul de paturi de spital disponibile în județul Brașov pentru bolnavii de COVID-19 este de 298. Dacă situația epidemiologică o va impune, acest număr va fi suplimentat. Numărul de paturi ATI disponibile pentru bolnavii de COVID-19 este de 38.