Întâlnire de lucru pe tema prevenirii și gestionării conflictelor în incinta unităților de învățământ

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a avut astăzi, la sediul Instituției Prefectului, întâlnirea lunară de lucru pe tema siguranței școlare, cu accent pe gestionarea și prevenirea conflictelor elev-elev, dar și elev-profesor/învățător, părinte-profesor sau părinte-părinte, în incinta unităților de învățământ preuniversitar din județul Brașov.

Au participat șeful Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, chestor de Poliție Valentin Flucuș, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Julieta Aurelia Gârbacea, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, Ovidiu Florin Tripșa, directorul general al Direcției Asistență Socială Brașov, Mariana Topoliceanu și directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov, Daniel Tața.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii: „Am discutat în principal despre câteva cazuri particulare privind minori cu probleme de comportament înscriși la trei unități școlare din municipiul Brașov. Am analizat evoluțiile acestor cazuri, activitatea echipei multidisciplinare și interinstituționale care intervine în atari situații, precum și stadiul evaluării situației acestor elevi de către specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, în colaborare cu cei ai Direcției de Asistență Socială și ai altor instituții care intră în contact cu acești copii. Situațiile nu sunt deloc simple și se acționează cu maximă atenție, în interesul superior al copiilor, abordându-se inclusiv problemele care există în mediul familial al acestora. Este necesară împlicarea tuturor factorilor, începând de la părinți și educatori, pentru consiliere, evitarea situațiilor de bullying și a marginalizării. Vom continua aceste întâlniri lunare, pentru analizarea cazurilor care necesită intervenție, dar ne vom întâlni și ori de câte ori vor apărea situații speciale, care să impună o abordare comună și o reacție imediată”.