Întâlnire dedicată situației comunității de romi din zona Carierei-Cărămidăriei din municipiul Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat astăzi, alături de subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu, o întâlnire dedicată situației comunității de romi din zona Carierei-Cărămidăriei din municipiul Brașov.
Au participat reprezentanți ai Primăriei Brașov, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov și Asociației Partida Romilor „Pro-Europa”.
„Așa cum am promis la ultima ședință a Grupului de lucru mixt pentru problemele romilor, de la nivelul Instituției Prefectului, am organizat această întâlnire în care am abordat problema locuitorilor din zona Carierei-Cărămidăriei din municipiul Brașov. Mă bucur că municipalitatea brașoveană a constituit un grup de lucru pentru problemele romilor și consider că împreună putem găsi o rezolvare a situației cu care se confruntă locuitorii din această zonă. Cred că lunar vom avea rapoarte de progres din partea acestui grup de lucru de la nivelul Primăriei, privind mai întâi clarificarea situației juridice a terenului din zona respectivă și sper ca într-un interval de timp destul de scurt să putem pune ordine din acest punct de vedere și să ajutăm locuitorii de acolo”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.
Comunitatea de romi din zona Carierei-Cărămidăriei din municipiul Brașov numără peste 500 de persoane, din care aproximativ 40% copii, care locuiesc în 105 imobile construite pe un teren a cărui situație juridică nu se cunoaște în momentul de față. Acești locuitori au nevoie de acte – întrucât actele de identitate provizorii cu mențiunea „lipsă dovada adresei de domiciliu” au început să le expire – și de acces la celelalte servicii care necesită documente de identitate și de domiciliu.