Măsuri dispuse pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în perioada minivacanței de 1 Iunie și Rusalii în județul Brașov

În contextul minivacanței de 1 iunie și de Rusalii, structurile din județul Brașov ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, ca de fiecare dată, pentru a asigura ordinea și siguranța publică. Polițiștii, jandarmii, pompierii, echipajele SMURD, specialiștii antidrog sunt pregătiți să-și îndeplinească misiunile pe linie de prevenție și de intervenție, atât pe arterele rutiere și zonele cu trafic pietonal ridicat din localități, cât și în locurile de picnic, pe traseele montane, la evenimente cultural-artistice și sportive, oriunde este nevoie să se descurajeze sau să se sancționeze comiterea de fapte ilegale și să se intervină pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență care pot apărea.
Astfel, peste 1.000 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, din structurile de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase și investigarea criminalității economice, vor fi în teren, în echipe mixte, pentru a preveni faptele antisociale, dar și pentru a depista și trage la răspundere persoanele care săvârșesc fapte ce contravin normelor legale.
Efective sporite ale Inspectoratului de Jandarmi Județean vor asigura ordinea și siguranța publică în zonele din imediata apropiere a lăcașurilor de cult pe timpul slujbelor religioase desfășurate cu ocazia sărbătorilor de Rusalii. De asemenea, jandarmii brașoveni vor fi prezenţi în zone aglomerate, piețe și centre comerciale, gări și stații de transport, precum și la toate manifestările cultural-artistice care au loc în județul Brașov în aceste zile, pentru preîntâmpinarea oricăror manifestări și comportamente antisociale. Efective de Jandarmerie montană vor fi angrenate în misiunii de ordine publică în zonele frecventate de turiști, în zonele de agrement și de picnic, cu principala misiune de a acorda sprijin și îndrumare, fiind pregătiți să intervină pentru ajutorul persoanelor aflate în dificultate.
Aproximativ 350 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov vor fi prezenți pe raza județelor Brașov, Sibiu și Covasna, asigurând ordinea publică la evenimente cultural-artistice. Pe toată durata minivacanței de 1 Iunie și de Rusalii, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” va fi prezentă zilnic, în sistem integrat, cu un număr de 45 de jandarmi pentru menținea ordinii și liniștii publice, pe raza de competență.
Peste 130 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Țara Bârsei” al județului Brașov vor fi zilnic la datorie în acest sfârşit de săptămână. Echipajele de pompieri care încadrează 48 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 13 echipaje SMURD, care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și o autospecială de transport nou născuți.
Specialiştii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov vor desfășura activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative și riscurile asociate consumului de droguri. Aceste acțiuni preventive vor fi centrate, în principal, în spațiile recreaționale aglomerate, evenimentele cu public numeros – festivaluri, concerte, spectacole, zile ale porților deschise, evenimente sportive, concursuri etc., în cadrul cărora vor fi organizate puncte de informare și ateliere antidrog.
***
Cu ocazia Zilei Copilului, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Brașov au pregătit un program extrem de spectaculos, curprinzând exerciții demonstrative, prezentări de tehnică și echipamente de intervenție, jocuri și concursuri pentru cei mici. Autoscara și motocicletele pompierilor, demostrații cu câinele folosit in misiunile de căutare și salvare, autospeciala de scafandri și pirotehnica, tiroliana, caii jandarmilor vor fi doar câteva dintre atracțiile zilei.
Activitățile prilejuite de Ziua Copilului vor debuta în data de 1 iunie, începând cu orele 10:00, în parcarea mall-ului Coresi din cartierul Tractorul – municipiul Brașov.
Le urăm tuturor copiilor „La mulți ani!” și le dorim să fie înconjurați de dragoste și să aibă cursul vieții presărat cu bunătate și zâmbete!