Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, a verificat stadiul lucrărilor la unele proiecte pe care le finanțează MDLPA, prin Compania Națională de Investiții, în județul Brașov

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, a fost întâmpinat în această dimineață de prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, de președintele interimar al Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, și de directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu, pe șantierul Sălii Polivalente din municipiul Brașov.
Proiectul noii Săli Polivalente a Brașovului este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Valoarea lucrărilor este de 356,7 milioane de lei, iar lucrările au început în septembrie 2022 și au ca termen estimat de finalizare luna octombrie a anului 2025. Complexul multifuncțional va avea o capacitate totală de 11.233 de locuri și va include o sală de sport, o sală de antrenament, anexe sportive și sociale, spații pentru conferințe, zonă de promenadă, spații de parcare ș.a.
Ministrul Adrian-Ioan Veștea a verificat și stadiul lucrărilor de construire a căminului studențesc de lângă Aula Universității „Transilvania”. Proiectul este în valoare de 34.238.147,77 de lei, iar căminul va avea o capacitate de 206 locuri dispuse în 103 camere. Fiecare cameră va fi dotată cu grup sanitar propriu, mobilier (paturi, birouri, dulap, frigider și etajere) și balcon pe toată lățimea camerei de cazare. Clădirea va fi prevăzută cu spații comune (săli de lectură, spălătorie/uscătorie, sală de mese) și cu o parcare subterană.
Delegația oficială s-a deplasat apoi la sediul Instituției Prefectului, unde a avut loc o ședință tehnică la care au participat proiectanții și constructorii implicați în reabilitarea și modernizarea DJ102I Valea Doftanei (jud. Prahova) – Brădet (jud. Brașov). Investiția, în valoare de 405.405.438 lei, vizează reabilitarea și modernizarea drumului, pe o lungime totală de 25,63 km, ce reprezintă un traseu strategic între sudul și centrul țării. Viabilizarea acestui drum județean are ca scop și decongestionarea traficului pe DN1 (Valea Prahovei) și DN1A, prin descărcarea traficului ușor și mediu.
„Aceste trei proiecte sunt de importanță majoră pentru comunitatea brașoveană. Le cunosc foarte bine, deoarece m-am implicat și am făcut demersuri încă de la început, pe când eram președinte al Consiliului Județean Brașov, pentru materializarea lor. I-am rugat acum atât pe beneficiari, cât și pe constructori să urmărească foarte atent modul de realizare a lucrărilor și respectarea termenelor fiecărei etape de execuție, astfel încât să avem lucrări de calitate, moderne și trainice. I-am asigurat pe toți, încă o dată, că voi supraveghea cu maximă atenție implementarea acestor obiective și mă voi implica personal ori de câte ori va fi nevoie”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.
Ulterior, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, împreună cu directorul general al Companiei Naționale de Investiții și cu prefectul județului Brașov au avut o întâlnire cu primarii din județ, în care au fost abordate chestiuni privind programele de finanțare pe care Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației le pune la dispoziție administrațiilor locale.