Peste 550 de jandarmi, polițiști, pompieri, cadre medicale SMURD și specialiști antidrog vor veghea la buna desfășurare a Massif Festival 2023 din Poiana Brașov

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a Massif Festival, care are loc în perioada 3-5 martie în Poiana Brașov, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Brașov vor acționa în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.
Astfel, pe toată durata festivalului, peste 550 de jandarmi, polițiști, pompieri, cadre medicale SMURD, salvamontiști și specialiști antidrog vor fi prezenți atât în zona de desfășurare a evenimentului, cât și pe traseele de sosire și plecare a spectatorilor, precum și pentru a asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanți.
Jandarmii și polițiștii vor desfășura misiuni atât în Poiana Brașov și municipiul Brașov, cât și pe arterele de circulație și în zonele unde se vor concentra grupuri de persoane ori se vor înregistra valori ridicate ale traficului rutier. Lucrătorii M.A.I. vor fi prezenți la punctele de acces, vor constitui rezerve intervenție în zonele aglomerate, vor institui filtre pe traseele de sosire și plecare a spectatorilor și vor monitoriza și fluidiza traficul. De asemenea, vor efectua controale pirotehnice preventive.
Vor fi organizate două puncte de prim-ajutor și un punct medical avansat pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar echipaje mixte de pompieri și paramedici SMURD se vor afla în permanență în zona de desfășurare a evenimentului. În cazul apariției unor situații de urgență, două ambulanțe și o autospecială pentru transport personal și victime multiple SMURD se vor afla în perimetrul festivalului, pentru transportul la spital. O autospecială pentru stins incendii va asigura intervenția rapidă în caz de necesitate. De asemenea, elicopterul SMURD va putea să intervină dacă va fi cazul. Ținând cont și de locațiile în care vor avea loc concerte, Serviciul Județean Salvamont Brașov este pregătit pentru eventuale misiuni de căutare-salvare în zona montană și în alte zone cu acces dificil.
Descurajarea și combaterea consumului/deținerii/traficului de substanțe interzise este, de asemenea, unul dintre obiectivele principale. În acest sens se vor organiza acțiuni preventive în trafic, iar specialiștii antidrog vor fi prezenți la punctul de informare amenajat la intrarea în incinta festivalului. De asemenea, pe afișajele electronice din incintă și din mijloacele de transport în comun de pe ruta Brașov-Poiana Brașov și retur vor fi promovate spot-uri cu mesaje antidrog, iar forțele de ordine sunt pregătite să gestioneze eficient sesizările și să intervină prompt în orice situație.
Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne reamintesc tuturor participanţilor că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă prezenţa la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanțe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a evenimentului.
Stimați participanți la festival, vă rugăm să respectaţi indicaţiile forţelor de ordine, să cooperaţi şi să evitaţi implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunteți martori sau victime ale unor fapte antisociale, să anunțați imediat organele de ordine.

Instituția Prefectului Județul Brașov
Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov
Inspectoratul de Poliție Județean Brașov
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov
Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov