Programul pentru școli al României în perioada 2007-2023

Programul pentru școli al României în perioada 2007-2023 se desfășoară normal în județul Brașov, este concluzia unui raport înaintat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de către Instituția Prefectului Județul Brașov.
Consiliul Județean Brașov, care gestionează contractele, a informat că, după verficarea facturilor, au fost avizate pentru a fi plătite cele din luna septembrie. Cheltuieile pentru distribuirea merelor în instituțiile de învățământ se ridică la 180.794,81 lei, cele pentru corn și biscuiți la 417.054,84 lei, iar cele pentru lapte la 379.236,29 lei.
În această perioadă este în desfășurare licitația pentru distribuirea acestor produse în anul 2018-2019.
Elevii au făcut anul acesta mai multe vizite în județul Brașov, pentru a vedea cu ochii lor cum sunt obținute produsele pe care le consumă. Este vorba, în special, de ferme și livezi din zona Făgărașului sau a Brașovului, dar și de o fabrică de prelucrare a laptelui. Școlile și grădinițele au organizat și activități prin care să fie promovată alimentația sănătoasă. Concursuri, întâlniri cu nutriționști, ateliere de gătit sănătos sau donații de fructe și legume din partea elevilor către persoane defavorizate sunt doar câteva exemple dintre aceste acțiuni menite să îi ajute pe cei mici să opteze pentru hrana naturală.
În județul Brașov sunt 45 de unități de învățământ, de nivel primar, gimnazial și liceal, în care este predată disciplina „Educație pentru sănătate”.