Ședință a Comisiei de Dialog Social

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat astăzi, alături de subprefectul Lucian Pătrașcu și de vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Sterpu, ședința Comisiei de Dialog Social, având următoarea ordine de zi:
1. Nemulțumirile Sindicatului Liber 2015 RATBv referitoare la negocierile privind modificarea Contractului colectiv de muncă și a Regulamentului intern.
2. Diverse
***
1. Reprezentanții Sindicatului Liber 2015 RATBv – cei care au solicitat organizarea ședinței – au expus nemulțumirile legate de nesemnarea de către conducerea RATBv S.A. a Contractului colectiv de muncă, după negocierea acestuia, precum și a Regulamentului intern, acuzând lipsa dialogului cu partea managerială, un management defectuos, precum și probleme precum aceea a plății orelor suplimentare, a timpului alocat activității sindicale și a programului foarte încărcat pentru șoferii mijloacelor de transport în comun. A urmat o dispută verbală în care au fost implicați reprezentanți sindicali și ai conducerii executive a societății, dispută în urma căreia prefectul Mihai Cătălin Văsii a intervenit, precizând că multe dintre aspectele puse în discuție exced atribuțiile Comisiei de Dialog Social, fiind de competența altor instituții sau fiind probleme interne ale căror modalități de rezolvare se pot identifica printr-o nouă rundă de discuții și negocieri între partea sindicală și conducerea RATBv. De aceeași părere a fost și președintele Consiliului de Administrație al societății.
2. Reprezentantul Casei Județene de Pensii Brașov a prezentat principala revendicare a salariaților acestei instituții, respectiv aceea de a avea aceleași drepturi salariale ca ale personalului din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice. În contextul în care se află în dezbatere parlamentară un proiect de lege cuprinzând această prevedere, proiect care a primit vot negativ în Senat, urmând a fi dezbătut în Camera Deputaților (for decizional în această chestiune), salariații CJP Brașov au solicitat sprijin pentru aprobarea acestui proiect de lege.
De asemenea, reprezentantul Sindicatului Carpatica al salariaților din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov a prezentat revendicări privind eliminarea diferențelor salariale dintre angajații AJOFM și cei ai altor instituții din aceeași familie ocupațională, condiții de lucru optime, optimizarea aplicațiilor informatice și stabilitatea locurilor de muncă.