Ședință de lucru pe tema activității Comisiei mixte de control al activității centrelor rezidențiale

Prefectul Județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat astăzi o ședință de lucru la care au participat subprefectul Ambrus Izabella Agnes și conducerile instituțiilor reprezentate în Comisia mixtă de control al centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și celor destinate copiilor, de pe raza judeţului Braşov.  Au fost prezenți, de asemenea, directorul general al Direcției de Asistență Socială Brașov și directorul general adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a apreciat modul în care s-au desfășurat controalele în centrele rezidențiale și a transmis mulțumiri atât conducătorilor de instituții, cât și celor implicați direct în actul de control, pentru faptul că și-au făcut datoria cu mult discernământ, cu empatie și fără a da dovadă de exces de zel.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a adresat rugămintea ca, în zilele următoare, fiecare instituție reprezentată în Comisia mixtă de control să formuleze, dacă va considera necesar, propuneri de modificare a legislației în domeniu, pentru a armoniza prevederile ce vizează activitatea unor instituții, a reglementa unitar anumite chestiuni, a elimina unele ambiguități și prevederi controversate, care creează probleme atât instituțiilor de control, cât și celor care administrează centre rezidențiale. „Noi, la Instituția Prefectului, vom centraliza aceste propuneri și le vom transmite atât Ministerului Afacerilor Interne, cât și domnului prim-ministru”, a spus prefectul județului.