Ședință extraordinară a Comisiei de Dialog Social

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat astăzi ședința extraordinară a Comisiei de Dialog Social, convocată la solicitarea Filialei județene Brașov a CNS Cartel Alfa, ca urmare a cererii care i-a fost înaintată de Sindicatul „Spiru Haret” Brașov.
Pe ordinea de zi a figurat prezentarea de către președintele Sindicatului „Spiru Haret” Brașov, prof. Adrian Radu, a unui memoriu privind, în principal, revendicări de natură salarială pentru angajații din învățământul preuniversitar, inclusiv propuneri de instituire a unor drepturi suplimentare, prin noua Lege a învățământului preuniversitar.
„Vom înainta acest memoriu Guvernului, conform procedurii, și așteptăm cu toții intrarea în vigoare a noii Legi a învățământului preuniversitar, care va corecta unele disfuncționalități din sistem și va aduce îmbunătățiri. De exemplu, aștept apariția în schema de personal a unităților de învățământ preuniversitar a funcției de director administrativ, ceea ce va degreva directorii de o muncă pentru care cei mai mulți nu sunt pregătiți și care este consumatoare de timp. De asemenea, inspectorii ISU, precum și echipele mixte de control constituite prin ordin al prefectului vor avea astfel interlocutori avizați în unitățile de învățământ preuniversitar”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.