Ședință festivă a Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu, precum și președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, și vicepreședintele acestui for, Constantin Todorică Șerban, au participat astăzi, la sediul Instituției Prefectului, la ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.
Ședința a avut un caracter festiv, fiind dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, care se sărbătorește mâine, 1 octombrie.
Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Florentin Giurgea, a susținut o alocuțiune în care a prezentat semnificația acestei sărbători, iniţiate în 1982 – prin elaborarea unui Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU – și instituite în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a ONU. În urmă cu două decenii, a doua Adunare Mondială privind Îmbătrânirea a adoptat Planul internaţional de acţiuni privind îmbătrânirea, pentru a răspunde provocărilor cu care se va confrunta populaţia în vârstă în secolul al XXI-lea, precum şi pentru promovarea dezvoltării unei societăţi pentru toate vârstele.
Profitând de prezența președintelui Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, membrii Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice au reiterat dorința de a vizita Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, primind asigurări că vizita va avea loc în luna octombrie, data exactă urmând a fi comunicată. În context, președintele Consiliului Județean Brașov a prezentat stadiul lucrărilor la aeroport și pașii care mai trebuie făcuți în ceea ce privește operaționalizarea acestuia (instalarea componentelor de radionavigaţie, zborurile de calibrare, publicarea datelor privind spaţiul aerian şi procedurile de zbor).
„În numele meu și al colegilor din Instituția Prefectului, doresc să mulțumesc membrilor Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice pentru activitatea depusă și, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, transmit seniorilor din județul Brașov respectul și prețuirea noastră și le urez multă sănătate, zile senine și împlinire sufletească alături de cei apropiați”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii la finalul ședinței.