Structurile M.A.I. din județul Brașov sunt pregătite să asigure ordinea și siguranța publică în timpul minivacanței de 1 Mai

Cu prilejul minivacanței de 1 Mi 2023, structurile din județul Brașov ale Ministerului Afacerilior Interne sunt sunt pregătite, ca de obicei, să asigure ordinea și siguranța publică, fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere, descurajarea comiterii de fapte ilegale, gestionarea rapidă și eficientă a situațiilor de urgență care ar putea apărea.
Astfel, aproximativ 1.000 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor fi angrenați în activități menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului, prin menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți în toate zonele de interes de pe raza județului. În cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, polițiștii brașoveni vor acționa zilnic cu aproximativ 200 de forțe de ordine și peste 100 de autospeciale.
Forțele Inspectoratului Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” Brașov vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică în toate zonele din județ unde sunt anunțate adunări mari de persoane și unde în mod obișnuit brașovenii și turiștii aleg să–și petreacă timpul liber, acordând o atenție deosebită manifestărilor cultural-artistice și sportive organizate în această perioadă, traseelor montane, zonelor de agrement și picnic.
Efective de aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov vor executa misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județelor Brașov și Covasna.
De asemenea, peste 130 de pompieri, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brașov vor fi zilnic la datorie în acest sfârşit de săptămână. Echipajele de pompieri care încadrează 48 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.
Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 13 echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și o ambulanța pentru transport nou-născuti.
De asemenea, în următoarele zile, se vor organiza puncte mobile de informare preventivă în zonele unde se aşteaptă aglomerări de persoane şi în locurile special amenajate pentru organizarea picnicurilor în aer liber.
Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov vor desfășura în județ activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, în cadrul campaniei naționale „Consumul de droguri ne privește pe toți”. Totodată, în vederea promovării unui stil de viaţă sănătos prin sport, sub sloganul „Lupta sportivă – singura dependență”, în parteneriat cu Asociația ”Piramida Zeilor”, care este organizatoarea, la nivel intern şi internaţional, a unor activităţi sportive de lupte de contact, se vor desfăşura activităţi de promovare a sportului ca alternativă la consumul de droguri şi alte activităţi adictive, în rândul tinerilor și al celorlalți consumatori de evenimente sportive.