Ultimul modul din acest an școlar al proiectului-pilot antidrog inițiat de prefectul județului Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi, la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele, la desfășurarea ultimului modul din acest an școlar al proiectului-pilot pe care l-a inițiat, vizând derularea unei campanii de conștientizare în rândul elevilor a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor.
Au fost, de asemenea, alături de elevi inspectorul școlar general al județului Brașov, Ovidiu Florin Tripșa, șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, comisar-șef de Poliție Laura Pișcociu, și comisar-șef de Poliție Paul Gheorghe, din cadrul aceleiași instituții.
Modulul de astăzi s-a desfășurat, ca și precedentele, în format hibrid (cu prezență fizică la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele și online la clase din alte școli din județ), beneficiind de platforma digitală a Inspectoratului Școlar Județean.
Instituția Prefectului Județul Brașov derulează acest proiect în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov, Inspectoratul de Poliție Județean – Biroul Siguranță Școlară, Consiliul Județean al Elevilor și Comitetul Județean al Părinților.
În acest an școlar, proiectul s-a adresat elevilor din clasele a V-a și a IX-a, fiind vizate peste 400 de clase ce grupează aproximativ 15.000 de elevi din județul nostru.
„Consilierea pe care au făcut-o specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov s-a desfășurat pe module, pe durata întregului an școlar, în cadrul unei ore de dirigenție, pentru toate clasele vizate. Mulțumesc partenerilor în acest proiect și sunt convins că vom avea aceeași colaborare excelentă și pe viitor. În perioada imediat următoare vom face o evaluare a rezultatelor din acest prim an al proiectului și o analiză pe baza feedback-ului primit de la elevi, profesori și consilierii școlari, pentru a vedea ce putem îmbunătăți în anul școlar viitor”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.