Zi de sărbătoare la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat, la sediul Școlii de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale „Burebista”, la ceremonia de absolvire a Cursului de formare subofițeri în activitate – specialitatea parașutiști comando și a Programului de calificare comando, seria 2022-2023.
Cu acest prilej, prefectul Mihai Cătălin Văsii a susținut o alocuțiune din care cităm: „Vin cu plăcere aici de fiecare dată când sunt invitat și vă rog să mă considerați un prieten al acestei școli. Pentru cei care ați finalizat acum cursurile: cred că sunteți conștienți că această școală nu este pentru oricine. Iar ceremonia de astăzi nu înseamnă un punct final, ci începutul unui drum pe cât de dificil, pe atât de plin de satisfacții pe care alte profesii nu le cunosc. Faceți parte din elita Armatei Române, sunteți antrenați pentru a executa misiuni de luptă speciale, în medii și condiții complexe, iar rolul dumneavoastră și al camarazilor dumneavoastră este unul de o importanță esențială. Aceasta, mai ales în contextul în care avem un conflict armat de amploare în vecinătatea României, iar țara noastră, ca și alte state europene, este vizată de acțiuni hibride care încearcă s-o vulnerabilizeze. În fața acestor amenințări, avem nevoie să arătăm că suntem puternici, rezilienți, bine pregătiți și că nu vom ceda. Și, de asemenea, că militarii noștri sunt excelenți profesioniști și pot acționa cu succes împreună cu partenerii din NATO.
Vă felicit pentru încheierea cursurilor și vă urez succes în continuare, știind că ne putem baza pe dumneavoastră. De asemenea, doresc să adresez mulțumiri comenzii și instructorilor acestei școli, pentru că au făcut din Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale un etalon în pregătirea militară!”