Ziua Aniversară a Poliției de Frontieră – marcată și la Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, i-a vizitat astăzi, cu ocazia Zilei Aniversare a Poliției de Frontieră Române, pe polițiștii de frontieră de la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a transmis un mesaj din care cităm: „Este prima dată când sărbătorim această zi la Brașov, datorită faptului că avem un Sector al Poliției de Frontieră operaționalizat recent, la deschiderea acestui aeroport. Poliția de Frontieră este una dintre cele mai importante structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, gestionând aproximativ 3.150 de kilometri de graniță, dintre care peste 2.000 de kilometri reprezintă  frontieră externă a Uniunii Europene. Este o responsabilitate foarte mare, de care Poliția de Frontieră se achită cu succes, dovedind că este o instituţie modernă, aliniată la standardele europene, o structură eficientă și un partener de încredere al comunității europene în lupta împotriva infracţionalităţii transfrontaliere. Tuturor celor care vegheați zi de zi la frontierele României și Uniunii Europene vă urez «La mulți ani!», sănătate, succes în misiunea pe care v-ați asumat-o și momente fericite alături de cei dragi!”.

Totodată, prefectul județului Brașov a asistat la un exercițiu de teren cu tema „accident aviatic”, organizat de ISU Brașov în cadrul Stagiului de formare COS-DSM – sesiunea a III-a 2023.  La exercițiu, atât experții francezi, cât și cei români au urmărit coordonarea integrată la fața locului a Comandantului Operațiunilor de Salvare (COS) și Directorilor Operațiunilor de Salvare Medicală (DSM), funcționarea Punctului de Comandă Mobil Înaintat, a Postului Medical Avansat, cât și cooperarea cu reprezentanții celorlalte instituții.