Ziua Drapelului Național al României – sărbătorită în Piața Tricolorului

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și subprefectul Ariana Oana Bucur au participat astăzi la ceremonia militară prilejuită de sărbătorirea Zilei Drapelului Național al României.
La evenimentul organizat de Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov în Piața Tricolorului din municipiul Brașov au fost, de asemenea, prezenți președintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, comandantul Garnizoanei Brașov, general de flotilă aeriană Marius Șerbeszki, viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, reprezentanți ai altor instituții publice din județ, cadre militare în rezervă și în retragere, public.
Ceremonia a debutat cu întâmpinarea persoanei oficiale – prefectul județului Brașov – și cu salutul drapelului de luptă. Prefectul Mihai Cătălin Văsii a susținut o alocuțiune în care a evidențiat faptul că „alături de imnul național, de stemă și sigiliu, Tricolorul românesc este un reper esențial al unității noastre ca neam, al independenței și suveranității noastre naționale și simbolul care ne identifică peste tot în lume. Este expresia ființei noastre naționale și ne însuflețește atât în clipe grele, cât și în momentele de bucurie. Oriunde ne-am afla, noi, românii, suntem mândri și emoționați când vedem tricolorul nostru. Onorând Drapelul Național, ne onorăm strămoșii, istoria, tradițiile. Onorăm sângele vărsat pentru țară de înaintașii noștri, măreția României, credința care ne leagă de pamântul sfânt al patriei”.
Evenimentul a continuat cu binecuvântarea drapelului național de către preotul militar și sărutul drapelului de către oficialitățile prezente la eveniment. După înălțarea drapelului la catarg și intonarea imnului național al României, ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului de militari.