155 de ani de istorie și perfomanță meșotistă

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi, în Aula Universității „Transilvania”,  la festivitatea organizată de Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la înființarea acestei prestigioase instituții de învățământ.

Evenimentul a fost onorat de prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, a d-nei deputat Cristina Vecerdi, a primarului și viceprimarului municipiului Brașov, Allen Coliban și Sebastian Rusu, a inspectorului-șef al Inspectoratului Școlar Județean, Ovidiu Florin Tripșa, precum și a altor reprezentanți ai instituțiilor publice din județ

Cu această ocazie, prefectul Mihai Cătălin Văsii a susținut o alocuțiune din care cităm:

„În Brașovul primei școli românești și al primului regulament școlar din țara noastră, în Brașovul din care a început reforma învățământului transilvănean, Colegiul Național «Dr. Ioan Meșotă» ocupă un loc special, atât prin istoria și tradiția sa, cât și prin modernitatea, prin calitatea actului educațional și performanțele pe care le obține an de an.

155 de ani reprezintă o vârstă pe care foarte puține școli din România au atins-o. Totuși, tinerețea, entuziasmul, bucuria, setea de cunoaștere care animă această prestigioasă instituție de învățământ îi contrazic, cumva, venerabila vârstă.

Colegiul dumneavoastră poartă un nume ilustru, al unuia dintre cei mai distinși și mai de seamă reprezentanți ai sistemului educațional din Transilvania și din România. Doctorului Ioan Meșotă i se datorează înscrierea învățământului românesc brașovean pe orbita modernității, contribuția sa fiind remarcabilă și în avântul cultural al Brașovului acelei perioade.

Dragi profesori și elevi ai acestui Colegiu Național!

Sunt convins că aveți și veți avea aveți mereu în minte, oriunde vă vor duce pașii și indiferent de etapele carierei dumneavoastră, faptul că sunteți meșotiști și, prin tot ceea ce faceți, veți onorați această calitate și întreaga comunitate brașoveană, așa cum au făcut înaintașii dumneavoastră!

Vă felicit, vă urez succes și „La mulți ani!” dumneavoastră și acestui Colegiu Național!”