S-a încheiat al doilea an de implementare a proiectului ”Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!”

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a participat la ultimul modul din acest an școlar al proiectului ”Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!”, vizând conștientizarea în rândul elevilor din județul Brașov a pericolului reprezentat de comercializarea și consumul de substanțe psihoactive.
Astfel, la Casa de cultură din orașul Rupea, elevi ai Colegiului Național ”Radu Negru” din Făgăraș au prezentat colegilor lor de la Liceul „Şt. O. Iosif” din Rupea un mesaj antidrog sub forma unei piese de teatru intitulate sugestiv “O tragedie a copiilor?!”, adaptare scenică după „Pisica verde” a brașovencei Elise Wilk şi după „Deşteptarea primăverii” a dramaturgului german Frank Wedekind.
„Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!” este un proiect inițiat de prefectul Mihai Cătălin Văsii în urmă cu doi ani, având ca parteneri Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, Inspectoratul de Poliție Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Consiliul Județean al Elevilor și Comitetul Județean al Părinților Brașov.
„Am încheiat cel de-al doilea an școlar de desfășurare a acestui proiect și vom face o evaluare a rezultatelor pe care le-am obținut în această perioadă, dar până atunci vă pot spune că în primul an au beneficiat de consiliere peste 15.000 de elevi din învățământul preuniversitar din județul Brașov. Mulțumesc și cu această ocazie colegilor din Instituția Prefectului și partenerilor care mi-au fost și îmi sunt alături în acest demers”, a spus prefectul județului Brașov.