E.S. dl. Nicolas Warnery, ambasadorul Republicii Franceze în România, în vizită oficială la Brașov

Prefectul Mihai Cătălin Văsii și vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Sterpu, au primit astăzi, la sediul Instituției Prefectului Județul Brașov, vizita unei delegații conduse de E.S. dl. Nicolas Warnery, ambasadorul Republicii Franceze în România.
Din delegație au făcut parte d-na Armelle Warnery, dl. Julien Chiappone-Luchesi,
consilier pentru cooperare și director al Institutului Francez din România, dl. François Matraire, consilier comercial și director al Business France Roumanie, dl. Ion Ciolacu, consulul onorific al Republicii Franceze la Brașov, și d-na Daniela Moașa, director al Alianței Franceze Brașov.
Prefectul Mihai Cătălin Văsii le-a urat oaspeților bun venit și a făcut o scurtă prezentare a județului, evidențiind prezența franceză în economia locală, precum și în domeniile educațional și cultural. De asemenea, a menționat buna colaborare care există între firmele românești și cele cu capital francez, precum și implicarea mediului de afaceri francez în viața comunității brașovene.
Alte subiecte abordate în cursul discuțiilor s-au referit la investițiilor străine directe, capitol la care județul Brașov ocupă locul al III-lea la nivel național, precum și la calitatea vieții, infrastructura locală și proiectele de dezvoltare a acesteia în următorii ani.
E.S. dl ambasador a precizat că aceasta este prima vizită oficială pe care o efectuează în afara Bucureștiului de la preluarea funcției (Excelența Sa a preluat funcția de ambasador al Republicii Franceze în România pe 8 septembrie 2023, iar la data de 12 octombrie 2023 a prezentat scrisorile sale de acreditare președintelui României, dl Klaus Iohannis).
E.S. dl ambasador Nicolas Warnery a subliniat importanța prezenței franceze la Brașov, mulțumind consulului onorific al Republicii Franceze la Brașov și Alianței Franceze Brașov pentru activitatea depusă.
„Este foarte importantă cooperarea descentralizată, care se manifestă din plin aici, în economie, cultură, educație – știu că funcționează clase cu predare în limba franceză în unități de învățământ din județul dumneavoastră, prin implicarea deosebită a Alianței Franceze. De asemenea, există localități ale județului care sunt înfrățite cu localități din Franța, iar Brașovul este un centru important al investițiilor franceze. Toate aceste aspecte explică de ce județul dumneavoastră reprezintă o prioritate a Ambasadei Republicii Franceze în România. Vă pot spune că ne gândim să organizăm la toamnă un eveniment deosebit aici, care să lege mediul de business și cel educațional, pentru a promova oportunitățile investiționale și pentru a arăta tinerilor posibilitățile de a lucra în firmele cu capital francez”, a spus E.S. dl ambasador.