Campania „Consumul de droguri ne priveşte pe toţi” va fi implementată în peste 850 unităţi de cazare din județul Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și subprefectul Ambrus Izabella Agnes au participat astăzi la o conferință de presă desfășurată la sediul Instituției Prefectului și având ca subiect lansarea spotulul video al campaniei naționale „Consumul de droguri ne priveşte pe toţi”, care cuprinde un mesaj antidrog în limbile română, engleză, germană, spaniolă, italiană, franceză, ebraică şi maghiară.
La eveniment au participat, de asemenea, reprezentanții inițiatorilor și partenerilor din județul Brașov în acest proiect, respectiv cei ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Reprezentanța Braşov, Corpului Profesional al Mediatorilor de pe lângă Curtea de Apel Brașov și Grupului „Iubim Brașovul”.
Campania naţională „Consumul de droguri ne priveşte pe toţi”, iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog, va fi implementată în unităţile turistice de cazare de tip hotel, pensiune rurală şi urbană, vilă, hostel, motel, cabană, camping și va debuta în județul Brașov, derulându-se și în judeţele Covasna, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş şi Sibiu, în care sunt clasificate, în total, peste 2.250 de unităţi de acest gen, totalizând aproximativ 71.000 locuri de cazare.
Spotul video al campaniei va fi transmis către unităţile turistice de cazare din cele 6 judeţe prin intermediul asociaţiilor profesionale din domeniul turismului sau al organizaţiilor de management al destinaţiilor.
La nivelul judeţului Braşov, campania va fi implementată în peste 850 unităţi de cazare de tipul celor menţionate, de către Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Reprezentanța Braşov, Instituția Prefectului Județul Brașov, Corpul Profesional al Mediatorilor de pe lângă Curtea de Apel Brașov, Creativa Advertising Braşov și Grupul „Iubim Brașovul”, cărora li s-a alăturat şi Aeroportul Internațional Braşov Ghimbav.
În scopul informării şi conştientizării turiştilor unităţilor de cazare cu privire la pericolul reprezentat de consumul de droguri, efectele acestuia şi adoptarea unui stil de viață sănătos, clipul video al campaniei antidrog va rula, pe o perioadă de un an, pe ecranele amplasate în recepţiile şi pe holurile structurilor de primire turistice, precum şi pe ecranele televizoarelor aflate în spaţiile de cazare.
Activităţile subsumate acestei campanii vizează şi personalul angajat al unităţilor turistice, prin diseminarea unor informaţii utile, în vederea recunoașterii persoanelor consumatoare și a substanțelor psihoactive, precum și a măsurilor ce se impun a fi luate în vederea evitării unor evenimente negative.
Prefectul Mihai Cătălin Văsii: „Acest nou proiect care pornește de la Brașov și în care suntem parteneri este binevenit și necesar, având în vedere faptul că județul nostru este principala destinație turistică all-seasons din România. De asemenea, denotă o dată în plus importanța pe care noi, autoritățile locale, precum și societatea civilă o acordăm luptei antiodrog. După cum se cunoaște, eu am inițiat un proiect-pilot intitulat «Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!», vizând conștientizarea în rândul elevilor a pericolului reprezentat de comercializarea și consumul de substanțe psihoactive. Acest proiect a intrat în cel de-al doilea an în care se implementează, iar în anul școlar trecut au beneficiat de consiliere peste 15.000 de elevi din învățământul preuniversitar din județul nostru. Doresc să mulțumesc tuturor partenerilor care se implică în aceste două proiecte pentru colaborarea exemplară pe care o avem și să-i asigur că angajamentul nostru va continua”.