Întâlniri cu elevii din Cristian și Râșnov în cadrul proiectului-pilot vizând conștientizarea în rândul elevilor a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi la două întâlniri – cu elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială din comuna Cristian și de la Liceul Tehnologic din orașul Râșnov – ambele fiind activități în cadrul proiectului pe care l-a inițiat, intitulat „Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!”, vizând conștientizarea în rândul elevilor din județul Brașov a pericolului reprezentat de comercializarea și consumul de substanțe psihoactive.

Alături de prefectul județului s-au aflat primarii celor două localități, Gicu Cojocaru și Liviu Călin Butnariu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Ovidiu Florin Tripșa, precum și reprezentanți ai altor parteneri în proiect: Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov și Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii: „M-am bucurat să văd un număr mare de elevi prezenți atât la întâlnirea din Sala Mare a Căminului Cultural din Cristian, cât și la Cinematograful Anza Pellea din Râșnov. De asemenea, au participat online, prin intermediul unei platforme de conferințe video, și elevi de la alte școli din județ. Interesul a fost unul ridicat, dovadă fiind faptul că ambele  întâlniri au fost interactive, cu întrebări, răspunsuri și opinii în legătură cu subiectele abordate, referitoare, în principal, la noile substanțe psihoactive, la efectele acestora și la modul în care tinerii se pot feri de asemenea tentații. A avut impact și un material video, realizat de liceeni brașoveni, despre modul în care un tânăr poate fi atras în caruselul consumului de droguri și despre efectele acestuia asupra consumatorului, dar și consecințele în relațiile cu cei apropiați. Au fost două întâlniri foarte bune, de care sunt extrem de mulțumit. Și, firește, vom continua activitățile din cadrul acestui proiect”.

Proiectul-pilot inițiat de prefectul Mihai Cătălin Văsii, vizând derularea unei campanii de conștientizare în rândul elevilor a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor a intrat în cel de-al doilea an în care se desfășoară. În anul școlar trecut au beneficiat de consiliere peste 15.000 de elevi din învățământul preuniversitar din județul Brașov.

Proiectul este organizat, în parteneriat, de Instituția Prefectului Județul Brașov, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, Inspectoratul de Poliție Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Consiliul Județean al Elevilor și Comitetul Județean al Părinților Brașov.