Primul proiect pentru obținerea unei finanțări europene depus de Instituția Prefectului Județul Brașov

Instituția Prefectului Județul Brașov a depus la Agenția de Dezvoltare Regională Centru proiectul intitulat „Renovarea energetică a sediului Serviciilor Publice Comunitare Brașov”, ce vizează sediul din str. Turnului nr. 13 din municipiul Brașov unde funcționează Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor.
Proiectul urmează a fi evaluat, iar dacă va obține punctajul necesar se va semna contractul de finanțare.
Conform proiectului, valoarea totală a este de 21.199.915,21 lei, din care 16.786.849,60 lei reprezintă cheltuieli eligibile care ar urma să fie asigurate în procentaj de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin intermediul Programului Regiunea Centru 2021-2027) și de 15% din fonduri de la bugetul de stat. Cheltuielile neeligibile ar urma să fie, de asemenea, acoperite de la bugetul de stat.
Printre lucrările prevăzute a se realiza în cadrul acestui proiect se numără: consolidarea structurii de rezistenţă, anveloparea clădirii, montarea de ferestre și uși exterioare din aluminiu cu geam termopan tripan, montarea unui sistem de umbrire exterioară cu reglare automată inteligentă, finisaje interioare de natură a asigura un nivel ridicat de izolare acustică, modernizarea instalației electrice, modificarea traseului instalației de gaze naturale, instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice, dotarea cu sisteme independente pentru încălzire, ventilație și climatizare, folosind ca surse primare gazul natural și electricitatea.
„Este pentru prima dată în istoria Instituției Prefectului Județul Brașov când se depune un proiect pentru obținerea unei finanțări din fonduri europene. Este un proiect complex, prin care ne dorim să schimbăm radical sediul celor două servicii publice comunitare, astfel încât să putem oferi condiții mai bune atât pentru angajații acestora, cât și pentru numeroșii cetățeni care apelează la cele două servicii”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.