Ședință dedicată gestionării conflictelor din incinta unităților de învățământ preuniversitar din județul Brașov

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a prezidat astăzi ședința grupului de lucru constituit pentru gestionarea conflictelor din incinta unităților de învățământ preuniversitar din județul Brașov și a situațiilor în care elevii sunt neglijați de părinți, cu repercusiuni asupra activității școlare a acestor copii.

La ședință au luat parte reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului de Poliție Județean – Biroul Siguranță Școlară, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională și Direcției Asistență Socială Brașov.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii: „Discuțiile s-au axat pe câteva cazuri ale unor elevi cu tulburări de comportament manifestate în instituțiile de învățământ pe care le frecventează. În aceste cazuri intervenția este în curs de desfășurare, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în colaborare cu reprezentanții Direcției Asistență Socială Brașov și a specialiștilor din alte instituții care intră în contact cu copiii. Vorbim despre activități de consiliere pentru părinți și copii, dar și de instituirea măsurii de protecție specială într-unul din cazuri. De asemenea, am abordat și câteva cazuri de copii neglijați, într-o măsură mai mică sau mai mare, de părinți, fapt care se manifestă și prin faptul că acești elevi au o frecvență redusă la cursuri sau chiar nu vin la școală. Un fapt îngrijorător pe care l-am constatat este că vârsta copiilor ce manifestă tulburări de comportament a scăzut”.