Informări privind asistența medicală în județul Brașov și Bursa generală a locurilor de muncă

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat astăzi ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, având pe ordinea de zi prezentarea, de către reprezentanta Direcției de Sănătate Publică Brașov, a unei informări privind asistența medicală în județul Brașov.

* Astfel, în județ există 14 unități publice sanitare cu paturi și 15 asemenea unități private. De asemenea, funcționează 294 cabinete de medicină de familie, 492 cabinete stomatologice, 272 cabinete de specialitate, 16 policlinici, 23 laboratoare medicale, 223 de farmacii, 12 puncte farmaceutice, 10 depozite farmaceutice și 7 drogherii.
În județ funcționează 10 centre de permanență deservite de medici de familie care asigură continuitatea asistenței medicale primare.
În anul 2023 în județul Brașov s-au înregistrat 6.162 nașteri și 6.524 decese, rezultând un spor natural negativ (-362).
Principalele cauze de deces au fost, în cursul anului trecut, bolile aparatului cardiovascular (3.222 decese), tumorile (1.431 decese), bolile aparatului respirator (494 decese) și bolile aparatului digestiv (354 cazuri).

* Tot astăzi a avut loc şedinţa Comisiei de dialog social, având pe ordinea de zi prezentarea unei informări referitoare la Bursa generală a locurilor de muncă organizată recent de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov. La acest eveniment au participat peste 85 de companii care au oferit 1.191 de locuri de muncă, dintre care 84 de locuri de muncă pentru persoane cu studii superioare și 1.107 pentru persoane cu studii medii. Din cele 679 persoane care s-au prezentat la Bursa generală a locurilor de muncă au fost selectate în vederea încadrării 356 persoane și au fost angajate 110 persoane.

Și la ediția din acest an au fost invitați elevi din clasele a XII-a din unitățile de învățământ preuniversitar din județ, pentru a cunoaște piața muncii și cerințele angajatorilor. De asemenea, au fost prezente cu standuri instituții publice precum Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, Centrul Militar Județean Brașov, precum și organizații nonguvernamentale.