Proiect vizând incluziunea socială în comuna Budila

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi, alături de președintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, și de senatorul Mihail Veștea, la seminarul de diseminare organizat în cadrul proiectului „Cheia viitorului – incluziune socială în comuna Budila”.

„Doresc să adresez felicitări primarului comunei Budila, Irimia Marșavela, și întregii echipe care s-a ocupat de acest proiect, unul extrem de necesar comunității din Budila, îndeosebi familiilor vulnerabile. Accesul la educație și asigurarea unor condiții cât mai bune pentru copii în procesul educativ reprezintă, într-adevăr, cheia care le deschide ușile unui viitor în care să nu mai fie categorisiți drept vulnerabili. Acesta este motivul pentru care, în limita atribuțiilor care îmi revin, am sprijinit, împreună cu conducerea Consiliului Județean, demersurile pentru finalizarea acestui proiect ”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Proiectul „Cheia viitorului – incluziune socială în comuna Budila” a beneficiat de o finanțare în valoare de 999.355 euro oferită de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE și Norvegiene, în cadrul Programului de Dezvoltare Locală.

Prin acest proiect s-au realizat: construirea unei grădinițe cu program prelungit în comuna Budila, construirea și dotarea unui cabinet stomatologic și a unui cabinet medical în clădirea grădiniței, program de educație parentală, program de prevenire a abandonului școlar, serviciu de ocupare, campanie antidiscriminare.

De activitățile proiectului beneficiază 1.335 persoane și familii de etnie romă, vulnerabile (între care 95 de copii preșcolari și 770 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani), precum și 565 de membri ai comunității aparținând populației majoritare.